Home

Achtergrond 155 x bekeken

Provincies en gemeenten positief over voortgang PAS

Provincies en gemeenten zijn tamelijk positief over de voortgang bij de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).

Dat hebben woordvoerders van de beide bestuurskoepels IPO en VNG desgevraagd gezegd. Samen met de ministeries van LNV en Vrom ontwikkelen provincies en gemeenten momenteel een landelijke stikstofaanpak. Die moet met name de vastgelopen vergunningverlening, onder meer aan agrarische bedrijven, rond natuurgebieden lostrekken. Ook landbouw- en natuurorganisaties zijn bij het overleg betrokken.

LNV-minister Gerda Verburg zegde in een eerder stadium toe dat ze deze week een 'voorlopige PAS' naar de Kamer zou sturen. Volgens een woordvoerder van LNV wordt dat naar alle waarschijnlijkheid volgende week.

"Wij zijn tevreden over de voortgang", aldus een zegsman van het IPO. "Maar ik betwijfel of de hoog gespannen verwachtingen, die met name in de Kamer leven, worden ingelost. Dat zou wel eens kunnen tegenvallen. Die verwachtingen zijn gewoon niet realistisch."

Een woordvoerster van de VNG noemt de voorlopige PAS een voorzichtige start om de problemen met de stikstofbelasting van natuur op te lossen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.