Home

Achtergrond 198 x bekeken 5 reacties

Productschap wil autoriteit voor bemesting grasland

De Commissie Bemesting Grasland en voedergewassen (CBGV) moet dé autoriteit in Nederland worden op gebied van bemestingsadviezen voor de veehouderij.

Dit stelt de Commissie Veehouderij van het Productschap Zuivel (PZ) voor. De veehouderijcommissie constateert een wildgroei aan bemestingsadviezen en wil daar duidelijkheid in scheppen. Volgens haar is de CBGV de aangewezen organisatie om dat te doen.

Voorgesteld wordt daarom om het budget van de CBGV voor de komende jaren met een kleine 60.000 euro per jaar op te hogen.
Met dit geld kan extra onderzoek in (onderbouwing van) bemestingsadviezen worden gestoken en kan ook de communicatie richting veehouders worden versterkt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  johan

  ik dacht dat het crisis was. Zijn er te weinig autoriteiten??

 • no-profile-image

  leo

  nou johan er moeten hoogstwaarschijnlijk PZ medewerkers elders geplaatst dus effe iets verzinnen.

 • no-profile-image

  hans

  Laat deze ambtenaren water brengen naar gebieden waar water tekort is , dan doen ze nuttiger werk . Gegroet hans

 • no-profile-image

  melkveehoudertje

  Kunnen we onze verplichte afdracht naar pz stopzetten?? Ze willen daar steeds meer voor sinterklaas spelen met geld van melkveehouders!! Deze onzinnige uitgaven zetten het pz onder druk!! Dus terug draaien die flauwekul!!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Dat hele mestverhaal heeft zo langzamerhand al een paar miljard gekost. En nog steeds komt men niet op het idee dat organische en anorganische mineralen niet gelijkwaardig kunnen worden opgeteld. Hoe lang moet deze flauwekul nog doorgaan? En het ergste is nog: alles op kosten van de boer!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.