Home

Achtergrond 279 x bekeken 2 reacties

Primeur met gevechtsheli op biobrandstof

Het ministerie van Defensie zegt een wereldprimeur te hebben met de eerste gevechtshelikopter die op biobrandstof vliegt.

Een Apache-gevechtshelikopter zal woensdag op de basis Gilze-Rijen een demonstratievlucht maken op biobrandstof. Minister van Defensie Eimert van Middelkoop en commandant der luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Jac Jansen zijn er bij.

Tijdens de vlucht draait één van de twee motoren van de Apache op een mengsel van fossiele en biokerosine. Negentig procent van de biologische kerosine is afkomstig uit afgewerkte frituurolie en tien procent uit algenolie.

Overigens testte het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS de afgelopen week op een luchtvaartshow in Berlijn ook al een helikopter die vliegt op biobrandstof die voor 100 procent gemaakt is van algen. Maar daar ging het niet om een gevechtshelikopter.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a hamstra

  en hoe komt men aan voldoende afgewerkte frituurvet,??????????
  is er nog iemand in deze wereld , die durft in te gaan , op deze milieu idioten.

 • no-profile-image

  Leen

  Kan defensie voortaan op CO2-neutrale wijze burgerslachtoffers maken. Goed voor het milieu en onze internationale reputatie als vredesmacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.