Home

Achtergrond 381 x bekeken 1 reactie

Prachtige pioenenshow in Lisse

Wie van tevoren zou hebben gezegd dat er begin juni en na de afgelopen winter en te koude voorjaar weinig pioenen naar de pioenenshow op Kasteel Keukenhof zouden komen, werd aanvankelijk in het gelijk gesteld.

De groei en bloei van dit gewas kwam namelijk erg traag op gang. Desalniettemin slaagde organisator Copmpass Plants uit Hillegom er in meer dan honderd variëteiten in voortreffelijke kwaliteit te presenteren. Bij de enkelbloemigen werd de eerste prijs in de wacht gesleept door VOF de Horsthoek uit Leiden met de diep rode cultivar 'America'. De jury sprak van een perfecte bloemvorm, mooi en gezond blad er onder en alles in een goede verhouding.

Bij de dubbelbloemigen was de tweede plaats voor NOP Fleur BV met een van de eerst bloeiende lactiflora’s genaamd 'Primevere'. Winnaar werd in deze categorie werd Bloemencentrum De Oude Proeftuin uit Rockanje met de helder witte 'Marie Lemoine'. In de categorie Hybriden kreeg de jury zeer goede kwaliteit onder ogen. Bovenin werd het spannend met op een gedeelde derde plaats De Wilgenhoek met 'Coral Charm' en Jac. Th. De Vroomen met de 'Buckeye Belle'. Tweede werd 'Red Charm' van W. Aanhane & Zn. en de winnaar in deze categorie werd Wim Vriend 'Coral Sunset'.

Foto

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rien Stoffels

    Dat er duidelijk minder bloemen waren dan vorig jaar daar kon de organisatie niets aan doen. Ik vond het alleen erg jammer dat op de laatste dag van de show een aantal vazen zonder water stonden en daardoor geen goede indruk achter lieten. Een uitgebloeide pioenroos is niet erg dat hoort er bij maar dat dan ook de bladeren door gebrek aan water slap hangen hoort toch niet? Ik ben maar een leek (met zeventig planten)maar volgens mij is het ook geen goede zaak als er in juni kale wortelstokken ook al zijn ze gratis worden aangeboden. De goede kwekers leveren uitsluitend in oktober plantmateriaal.
    Vergeleken met vorig jaar viel de show mij erg tegen en was het een verre reis met OV eigenlijk niet waard dit jaar. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de pioenen en zeker de winnenden niet schitterend waren.
    Hopelijk volgend jaar weer beter.

Of registreer je om te kunnen reageren.