Home

Achtergrond 193 x bekeken

Poolse stad loopt onder na dijkdoorbraak

De stad Sandomierz in het zuiden van Polen is zondag deels onder water gelopen na een dijkdoorbraak van de Wisla. De zandzakken op de rechteroever van de rivier hielden geen stand tegen het steeds maar stijgende waterpeil.

Twee weken geleden was dat ook al gebeurd.

Burgemeester Jerzy Borowski meldde dat een wijk van de stad en een grote glasfabriek, de belangrijkste werkgever in de regio, worden bedreigd. De autoriteiten riepen 3500 inwoners op hun woning te verlaten. De meesten bleven echter thuis. Ze worden door de brandweer van drinkwater en levensmiddelen voorzien. De historische stadskern aan de hoger gelegen linkeroever wordt niet bedreigd.


Polen wordt al weken geteisterd door overstromingen door het wassende water in de Wisla, die het hele land van zuid naar noord doorkruist. De Poolse premier Donald Tusk is zondag naar het crisisgebied bij Sandomierz gereisd om poolshoogte te nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.