Home

Achtergrond 165 x bekeken

Paars-plus praat maandagavond verder

De fractievoorzitters van de VVD, de PvdA, D66 en GroenLinks praten maandagavond verder over de vraag of een kabinet met deze partijen mogelijk is.

Dat bleek na afloop van hun eerste gezamenlijke, urenlange gesprek met informateur Uri Rosenthal in het gebouw van de Eerste Kamer.

Wat de fractieleiders al hebben besproken, is niet bekend. Ze hebben afgesproken daarover nog niets te zeggen. "We zijn in gesprek en dat gaan we vanavond rustig voortzetten'', zei VVD-leider Mark Rutte. "Ik help het proces niet door allerlei tussenmededelingen te doen.''

De fractievoorzitters kwamen maandagochtend om tien uur voor het eerst bijeen onder leiding van de informateur. In de lunchpauze haalden ze een frisse neus door twee aan twee een ommetje rond de Hofvijver te maken. Daarna gingen de besprekingen verder. Enkele financieel-economische experts van het Centraal Planbureau, het ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank schoven toen even aan om over de economische situatie te spreken. Vervolgens spraken de fractieleiders weer met elkaar.

De informateur had hen uitgenodigd voor een gesprek om te kijken of het zin heeft te onderhandelen over een kabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. PvdA, D66 en GroenLinks willen graag zo'n paars-pluskabinet. Maar VVD-leider Mark Rutte heeft herhaaldelijk gezegd daar weinig heil in te zien en liever met het CDA en de PvdA een regering te vormen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.