Home

Achtergrond 181 x bekeken

Overuren voor fabrikant vuvuzela

Een Chinese fabrikant van de vuvuzela maakt overuren om aan de vraag naar de populaire toeter te kunnen voldoen.

De fabriek maakte van januari tot april 250.000 vuvuzela's per dag, die werden getransporteerd over de wereld.

"Aanvankelijk waren we in april gestopt met het maken van de vuvuzela, maar de productie is nu weer opgevoerd. De komende dagen maken we er weer 25.000 per dag'', aldus algemeen manager Wu Yijun van de fabriek Ninghai Jiying.

Volgens Wu Yijun is al een aantal jaren geprobeerd de vuvuzela te slijten. "We hebben de vuvuzela al in 2001 gemaakt, maar het lukte maar niet om hem aan de man te brengen. Voor het WK in 2006 in Duitsland hebben we het geprobeerd, maar toen lukte het niet. Toen bleek dat Zuid-Afrika het toernooi mocht organiseren, hebben we er alles aangedaan om de vuvuzela binnen te krijgen. Eindelijk is het aangeslagen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.