Home

Achtergrond 414 x bekeken 5 reacties

Ouwehand groenste politicus

Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) is door Natuurmonumenten verkozen tot groenste politicus van het jaar.

Het Tweede Kamerlid liet daarmee concurrenten Boris van der Ham (D66) en Lutz Jacobi (PvdA) nipt achter zich.

Volgens directeur Jan Jaap de Graeff is Ouwehand ’bevlogen, deskundig en altijd goed voorbereid’. Hij roemt haar inzet in de debatten over onder meer Natura 2000, de Ecologische Hoofdstructuur, de Westerschelde en de Oostvaardersplassen. Op die dossiers heeft zij zich geregeld hardnekkig opgesteld, als De Graeff.

Ouwehand volgt daarmee Jacobi op, die vorig jaar tot groenste politicus werd gekozen. In 2008 kwam die eer SP’er Hugo Polderman toe. Ouwehand behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen vorige week net genoeg stemmen om de komende vier jaar zitting te mogen nemen in het parlement.

Ouwehand is blij met de verkiezing. ”Het is belangrijk dat maatschappelijke organisaties laten zien welke partijen zich inzetten voor natuurbehoud. Mijn partij heeft natuur en milieu hoog op de politieke agenda staan.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Consument

  Reageer je ook zo als iemand het bedrijf met of zonder dieren, er prachtig bij heeft liggen? Deze zijn echt groen, niets verkeerds aan. Maar andere noemen zich groen. Onkruid is waarschijnlijk veel belangrijker. Net als criminaliteit, er verdienen er ook veel geld aan en mee!
  En de slachtoffers zijn echtslachtoffer, zijn worden aan hun lot over gelaten of kunnen op rotten. I.p.v. waardering voor wat de boer en tuider presteerd! Je kunt eigenlijk beter niet reageren, maar dit gaat toch wel te ver. De paarden die de haver verdienen krijgen het niet!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hoe weet jij dat Esther een 'geweldige vrouw' is Herman? Haar stompzinnige opvattingen over de dierenbeulerij van SBB in de Oostvaardersplassen galmen nog iedere keer na als ik vanaf de Praambult dat gebied in ogenschouw neem. Minstens twee maal per week! En zij bestond het (uit puur onbenul) om dat uithongeren van grote grazers te vergoelijken! De PvdD is nu eenmaal een monomane one-issuepartij zonder enige maatschappelijke relevantie. Net als de SGP, dat eveneens een sectarisch genootschap is. Het enige wat de PvdD wél heeft zijn vrouwen. Maar als overtuigd feminist van het eerste uur weet ik eigenlijk niet of ik daar wel blij om moet zijn!

 • no-profile-image

  Han

  Ik heb in mijn naïeviteit gedacht dat de Tweede Kamer tot doel de regering te controleren op haar beleid, da ttot doel heeft de BV Nederland zo goed mogelijk te laten functioneren in de wereld. Maar nee hoor we controleren de regering op 1 of 2 puntjes van haar beleid, die niets van doen hebben met het functioneren van Nederland in de wereld, maar alleen hoe Nederland omgaat met dieren en natuur. Nou ja natuur, het eindeloos in leven houden van mensen die onder natuurlijke omstandigheden al lang uit hun lijden verlost zouden zijn zien deze mensen als hun neven taak. Hoe hypocriet kun je zijn???

 • no-profile-image

  zwalker

  Beste Herkauwer, ik kan je zeggen dat Esther inderdaad hardstikke groen is. Geen drol aan te beleven, want alles moet haar uitentena uitgelegd worden. Leuk hoor, na een avondje stappen en een flesje rozenwater.......!

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Esther Ouwehand is een geweldige vrouw die een een geweldige partij vertegenwoordigt!! Bravo!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.