Home

Achtergrond 170 x bekeken

Ouders meer geld kwijt aan kinderopvang

Ouders gaan meer betalen voor de kinderopvang.

Een gezin met een minimuminkomen is volgend jaar 21 euro per maand meer kwijt aan de opvang, voor de hoogste inkomens gaat het om een bedrag van 54 euro. Demissionair minister André Rouvoet (Onderwijs) verlaagt de toeslag voor kinderopvang omdat de tekorten weer oplopen.

De kinderopvang gaat dit jaar 50 miljoen meer kosten dan kortgeleden nog werd verwacht. Het kabinet probeert al langer de steeds maar stijgende kosten van de opvang in te dammen. Twee jaar geleden bleek al dat er een tekort van 1,2 miljard aan zat te komen als het kabinet niet ingreep. Zo ging de toeslag al omlaag , kwam er meer geld bij en werd geprobeerd om de groeiende vraag naar kinderopvang in te dammen.

De behoefte aan de opvang is de laatste jaren sterk gegroeid. In 2005 gingen nog 375.000 kinderen naar de opvang, vorig jaar waren dat er al 800.000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.