Home

Achtergrond 411 x bekeken

Ophokplicht Hooghalen van de baan per 5 juni

Het Productschap Pluimvee en Eieren heft de ophokplicht voor pluimveebedrijven rond Hooghalen op per 5 juni.

De ophokplicht heeft 12 weken lang gegolden en was ingesteld nadat een legpluimveebedrijf in Hooghalen voor de tweede keer besmet bleek met de salmonella gallinarum-bacterie.

Het Prodcutschap kan de ophokplicht voor maximaal 12 weken opleggen. Die periode is nu voorbij. Het is voorall voor bedrijven die te boek staan als vrije uitloopbedrijven (Freiland) van belang dat ze hun dieren de gelegenheid geven naar buiten te gaan als dat mogelijk is. Als ze dat niet doen mogen ze hun eieren niet meer als Freiland, of Vrije Uitloop afzetten.

Er gelden nu nog ophokplichten in gebieden rond Lunteren en Ede. Op een legbedrijf in Lunteren werd half april een besmetting met salmonella gallinarum vastgesteld. Dat zelfde gebeurde een kleine maand later in Ede op 12 mei.

Of registreer je om te kunnen reageren.