Home

Achtergrond 320 x bekeken 1 reactie

Ook VVD wil eind aan beperkingen melkschapen

VVD-Kamerlid Janneke Snijder vindt dat minister Gerda Verburg de Q-koortsmaatregelen voor melkschapenbedrijven snel moet versoepelen.

Verburg heeft dat nog niet gedaan, omdat nog niet alle melkgeitenbedrijven hun dieren hebben ingeënt tegen Q-koorts. LNV maakt in dezen geen onderscheid tussen melkgeiten en melkschapen.

De SGP drong vandaag ook al aan op verlichting voor de melkschapenhouders, door wél een onderscheid te maken. Volgens Snijder komen veel melkschapenbedrijven in grote financiële problemen en lopen ze enorme schade op.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    boertken

    De maatregelen voor zowel schapen als geitenhouders moeten zsm versoepeld worden. Ook de geitenhouders hebben enorme schade. Je kunt niet de hele sector laten opdraaien voor een stel onwillenden. Harde sancties voor deze groep! Morgen direct een troep vwa'ers aan de slag op de nog niet geente bedrijven en voor hen de maatregelen nog een tijdje laten gelden.

Of registreer je om te kunnen reageren.