Home

Achtergrond 166 x bekeken

Onderzoek helikoptercrash duurt weken

Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval met een helikopter zondag bij de Maasvlakte kan weken duren.

Maandag maakt de Luchtvaartpolitie een plan de campagne voor het onderzoek. Dat zei een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten. Bij het ongeval kwamen vier inzittende om het leven. Een vijfde inzittende raakte zwaargewond.

Bij het technisch onderzoek gaan in ieder geval technici van de fabrikant de motor van de helikopter bekijken. "De resultaten daarvan kunnen weken op zich laten wachten. Ook wordt sectie verricht op het lichaam van de piloot'', zei de woordvoerder. Daarna gaan de onderzoeksresultaten naar het Openbaar Ministerie. Die bepaalt vervolgens wat daarmee gebeurt.

De helikopter was door het Havenbedrijf ingezet om opnames te maken van de Tour de Port, een toertocht voor wielertoeristen aan de vooravond van de start van de Tour de France.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.