Home

Achtergrond 156 x bekeken

Onderhandelingen walvistop vastgelopen

De onderhandelingen op de walvistop in de Marokkaanse stad Agadir zijn woensdag vastgelopen.

De Amerikaanse delegatie op de top spreekt in een verklaring van een impasse.

"Na bijna drie jaar van discussie lijkt het erop dat de onderhandelingen in een impasse beland zijn'', staat in de verklaring. Op de top werd de afgelopen dagen geprobeerd overeenstemming te krijgen over een compromisvoorstel van de Internationale Walvisvaart Commissie.

Dat compromis zou de commerciële jacht op walvissen weer toestaan, zij het beperkt. Voorstanders stelden dat dit voorstel zou leiden tot aanzienlijk minder walvisvangst, maar tegenstanders eisten dat wordt vastgehouden aan de ban op de jacht, die al sinds 1986 geldt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.