Home

Achtergrond 173 x bekeken

Obama: olieramp zal als 9/11 lang nagalmen

De olieramp in de Golf van Mexico zal dezelfde weerslag hebben op de Amerikanen als de aanslagen van 11 september 2001 omdat de gebeurtenis ”ons denken over het milieu en energie de komende jaren zal bepalen”.

Dat zegt de Amerikaanse president Barack Obama in een maandag verschenen interview met de website Politico.

Obama belooft verder dat hij ”op een stoutmoedige manier verder zal gaan in een richting die ons eindelijk een op de toekomst gerichte, visionair energiebeleid zal geven dat we zo hard nodig hebben en dat zo lang afwezig is geweest”. Een van de grootste uitdagingen voor zijn leiderschap is het trekken van de juiste conclusies uit de ramp, voegt hij eraan toe.

Later dinsdag bezoekt Obama voor de vierde keer het getroffen gebied. Dit keer gaat hij naar de staten Alabama, Mississippi en Florida. De vorige drie keer ging hij steeds naar Louisiana.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.