Home

Achtergrond 153 x bekeken

Obama houdt toespraak over olieramp

De Amerikaanse president Barack Obama houdt dinsdag om 20.00 uur (plaatselijke tijd) een toespraak over de olieramp in de Golf van Mexico.

Dat heeft een woordvoerder van het Witte Huis zondag gezegd. Obama wil in zijn toespraak uitleg geven over de nieuwe maatregelen die de VS gaan nemen om de gevolgen van de olieramp in de Golf van Mexico zoveel mogelijk te beperken. David Axelrod, een van de belangrijkste adviseurs van Obama, zei dat de president ongeveer een kwartier zal praten. Hij zal het ook hebben over de hoeveelheid olie die lekt en over een reorganisatie bij de dienst op het ministerie van Binnenlandse Zaken die verantwoordelijk is voor de winning van grondstoffen. Verder wil Obama vooruitblikken op overleg dat hij woensdag met de top van BP heeft.

Obama wil dat de oliemaatschappij BP een fonds in het leven roept om schadevergoedingen te kunnen betalen aan particulieren en bedrijven die zijn getroffen door de lekkage in de olieleiding in de Golf van Mexico. Een onafhankelijke commisse zou claims moeten behandelen, aldus Axelrod.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.