Home

Achtergrond 187 x bekeken

Noodweer Côte d'Azur eist twintigste leven

Het noodweer aan de Zuid-Franse Côte d'Azur heeft een twintigste leven geëist in het departement Var.

Dat hebben de lokale autoriteiten woensdagavond laten weten, berichtten Franse media. De meeste slachtoffers zijn ouderen. Er worden nog mensen vermist.

Stortregens veroorzaakten van dinsdagmiddag tot in de loop van woensdagochtend in korte tijd grote stromen van water en modder in lager gelegen delen van het bergachtige departement Var. Lokaal viel meer dan 380 millimeter regen. Straten veranderden in kolkende rivieren en mensen vluchtten naar de daken van hun huizen en klommen op daken van auto's om aan het wassende water te ontkomen.

De zwaarstgetroffen gemeenschappen zijn de circa 37.000 inwoners tellende plaats Draguignan (elf doden) en Trans-en-Provence met 5500 inwoners (vijf doden). In de smalle straten van het dorpje steeg het water tot 2,70 meter. In de omgeving van Frejus zijn meer dan 1550 mensen geëvacueerd, onder wie veel buitenlandse toeristen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.