Home

Achtergrond 179 x bekeken

Negen ISAF-militairen in Afghanistan gedood

In Afghanistan zijn maandag nog eens drie militairen van de internationale vredesmacht ISAF omgekomen.

Daarmee komt het totaal aantal gesneuvelde militairen deze dag op negen.

Volgens de ISAF kwamen twee militairen in het oosten van het land om door bermbommen. Een derde militair sneuvelde in het zuiden van Afghanistan in een gevecht met opstandelingen. De nationaliteit van de militairen is nog niet bekendgemaakt.

Eerder op de dag meldde ISAF al de dood van zes militairen. Vier van hen, drie Australiërs en een Amerikaan, verloren in de provincie Kandahar het leven door een crash met een helikopter. Verder doodde in het zuiden een bermbom een Amerikaanse militair.

Deze maand zijn al 64 buitenlandse militairen omgekomen. De dodelijkste maand voor ISAF was augustus vorig jaar. Toen sneuvelden 77 militairen van de internationale vredesmacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.