Home

Achtergrond 179 x bekeken

'Nederlandse weigert verklaring uitwijzing '

De Nederlandse vrouw die aan boord was van een van de schepen van het door Israël onderschepte hulpkonvooi voor Gaza, heeft van de Israëliërs een verklaring van uitwijzing gekregen.

De 29-jarige Nederlandse antropologe Anne de Jong weigert die verklaring echter te ondertekenen. Dat meldde haar moeder, Liz Cornelissen, die vandaag contact heeft gehad met het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken

De moeder zei dat ze van het ministerie te horen kreeg dat een medewerker van de Nederlandse ambassade in Tel Aviv vandaag contact heeft gehad met Anne, die in een Israëlische cel zit. Het zou goed met haar gaan.

Volgen Cornelissen wil haar dochter de uitwijzingsverklaring niet ondertekenen omdat die in het Hebreeuws is opgesteld en ze deze niet kan lezen. Bovendien, aldus de moeder, zegt Anne dat ze niks verkeerd heeft gedaan en dat de zaak dan maar voor de rechter moet komen.

De moeder liet verder weten dat volgens het ministerie nog onduidelijk is wanneer Anne vrijkomt.

De Jong zit in de gevangenis van Be'er Sheva in het zuiden van Israël. De tweede Nederlander die meevoer en vastzit, is Amin Abou Rashed, een 43-jarige mensenrechtenactivist van Palestijnse afkomst.

Een woordvoerder van het ministerie bevestigde dat een medewerker van de Nederlandse ambassade contact heeft gehad met het tweetal. De woordvoerder kon verder nog geen bijzonderheden geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.