Home

Achtergrond 262 x bekeken

Nederlandse kok kookt zich naar wereldtop

De Nederlandse kok Marco Poldervaart heeft zich geplaatst voor de wereldfinale van de Bocuse d'Or volgend jaar in Lyon.

De chef van restaurant De Gastronoom in Harlingen werd gisteren in Genève tiende bij de Europese Bocuse d'Or, genoeg voor een plaats bij de wereldtop.

Poldervaart plaatste zich in oktober voor de Europese finale in Genève. Denemarken werd dinsdag eerste, Noorwegen tweede en Frankrijk eindigde op de derde plaats. De deelnemende koks moesten gerechten bereiden met daarin kalfsvlees en heilbot.

De Bocuse d'Or is de meest prestigiueze culinaire wedstrijd ter wereld. Grondlegger is de befaamde Franse cuisinier Paul Bocuse die de competitie in 1986 opzette. Elke twee jaar vindt in Lyon de finale plaats waar na de voorronden 24 landen aan meedoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.