Home

Achtergrond 159 x bekeken

’Nederlanders gaan niet gezonder leven’

Het lukt maar niet om Nederlanders gezonder te laten leven.

Het aantal rokers is vorig jaar gestegen ten opzichte van 2008, evenals het aantal mensen met obesitas. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde gegevens van het Nationaal Programma Kankerbestrijding (NPK), waarin het ministerie van Volksgezondheid samenwerkt met verscheidene organisaties op het gebied van preventie en bestrijding van kanker.
Het NPK stelde zich in 2005 ten doel het aantal rokers te laten dalen tot 20 procent van de volwassen Nederlanders. Daarvan is tot dusver weinig terechtgekomen. Het percentage rokers lag vorig jaar op 28 procent, 1 procentpunt hoger dan een jaar eerder. In 2008 kampte 11 procent van de Nederlanders met ernstig overgewicht, vorig jaar was dat 12 procent. Ook het aantal gevallen van kanker is vorig jaar gestegen, terwijl het NPK inzet op een daling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.