Home

Achtergrond 155 x bekeken

Nederland haalt stroom uit foute kolen

Een kwart van de elektriciteit in Nederland wordt opgewekt met steenkolen en volgens de makers van het tv-programma Netwerk is daar veel mis mee.

In twee uitzendingen wordt deze week aandacht besteed aan de omstandigheden waaronder kolen worden gewonnen in Zuid-Afrika en in Colombia.

In Zuid-Afrika veroorzaakt de mijnbouw grote schade aan de gezondheid van mensen door het vrijkomende stof en giftige rook als gevolg van ondergronds kolenbranden. Bovendien wordt natuur aangetast. In Colombia gaat de winning gepaard met schending van mensenrechten en vakbondsrechten. De mijnbouwmaatschappijen worden er zelfs van beschuldigd contacten te onderhouden met paramilitairen en niet terug te deinzen voor moord.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.