Home

Achtergrond 145 x bekeken

Moskou stelt gedragscode buitenlanders op

Moskou is bezig met het opstellen van een gedragscode voor buitenlanders in de stad.

Het handboek adviseert onder meer om Russisch te spreken, het dragen van traditionele kleding uit het land van herkomst te vermijden en geen sjasliks op het balkon te grillen. Dat berichten Russische media.

Iedere buitenlander die naar de Russische miljoenenstad verhuist, krijgt een exemplaar van de Moskovieten Code uitgereikt. De handleiding is zover bekend begin volgend jaar af en moet de integratie van migranten bevorderen.

,,Het idee van een algemene code is prima, maar het moet niet afglijden tot een complot tegen kledingstijlen, eetgewoontes en gedragspatronen'', aldus de voormalige voorzitter van de Tadzjikistan Stichting in The Moscow Times. Vooral migranten uit Centraal-Aziatische republieken zoals Tadzjikistan en Kirgizië zijn geregeld slachtoffer van aanvallen van zeer rechtse groepen. In Moskou komen daardoor jaarlijks enkele tientallen buitenlanders om het leven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.