Home

Achtergrond 650 x bekeken

Meer huis-, tuin- en keukenmiddelen tegen plagen

Onderzoek naar rot, schurft en schimmel verlegt zich naar onschadelijke methoden, veelal met huis-, tuin- en keukenmiddelen.

Dat blijkt uit de financieringsaanvragen voor fruitteeltonderzoek bij het Productschap Tuinbouw. Zo wil een onderdeel van Wageningen Universiteit (FBR) onderzoek naar ozontoepassing bij lange bewaring van Conférence. Nu kampen telers met hoge uitvalpercentages door rot en schimmel. Via eerdere demonstraties lijkt de toepassing van ozon in de cellen tot voordelen te leiden. De behandeling wordt gezien als alternatief voor chemische middelen, waarvan een residu achterblijft.

Ook wil het onderzoekscentrum PPO onderzoek doen naar het gebruik van bakpoeder tegen schurft. Resultaten tot nu toe wijzen op een curatieve werking van het middel. Daarnaast wil PPO onderzoek doen naar de toepassing van verneveling van hard leidingwater met keukenzout tegen (fruit)schimmels. In het onderzoek wordt aandacht besteed aan toepassing in de teelt en naoogst fase bij roos en tomaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.