Home

Achtergrond 153 x bekeken

Man opgepakt voor jarenlange fraude

Een 53-jarige man uit Emmen is opgepakt op verdenking van jarenlange fraude met de verkoop van financiële producten.

Zeker zestien aangiften in vier provincies worden met de man in verband gebracht, meldde de recherche in Zwolle woensdag. De man bewoog als leidinggevende van een financieel bemiddelingsbureau in Emmen geïnteresseerden geld te lenen aan startende ondernemers.

Teruggave van het geld of van de beloofde rendementen bleef achterwege. De fraude zou tussen 1999 en 2008 in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel hebben plaatsgevonden. De verdachte is op 1 juni aangehouden. De bovenregionale recherche schat het schadebedrag op 380.000 euro.

Bij een huiszoeking zijn administratie en computerapparatuur in beslag genomen. Het ingelegde geld is niet teruggevonden. Vermoedelijk heeft de man het geld uitgegeven, aldus de recherche.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.