Home

Achtergrond 195 x bekeken

Londen verlaagt groeiverwachting

De Britse economie zal volgend jaar naar verwachting met 2,6 procent groeien.

Dat meldde het Bureau voor Budgettaire Verantwoording (OBR) maandag. OBR is een nieuwe Britse instantie, die toezicht moet houden op de staatsbegroting.

Het bureau is in het leven geroepen door de nieuwe Britse conservatief-liberale regering. De vroegere Labourregering ging eerder uit van een groei van tussen de 3 en 3,5 procent in 2011. Dit jaar groeit de Britse economie met 1,3 procent, conform de eerdere verwachting, zo meldde de OBR.

Volgens het OBR gaat de overheid het komende jaar wel iets minder lenen dan eerder verwacht. De Staat heeft behoefte aan circa 155 miljard pond, circa 10,5 procent van het bruto binnenlands product. Eerder gingen de Britten er van uit dat de Staat voor circa 163 miljard pond aan leningen zou moeten afsluiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.