Home

Achtergrond 171 x bekeken

'Linkse' partijen: rechts kabinet van de baan

PvdA, D66 en GroenLinks concluderen dinsdag dat pogingen tot het formeren van een rechts kabinet van VVD, PVV en CDA definitief van de baan zijn.

Dat deden de fractieleiders van de drie partijen, nadat PVV-leider Geert Wilders diverse aanbiedingen van VVD-collega Mark Rutte om opnieuw te gaan praten had afgewezen.

"Daarmee is duidelijk dat de deur naar een rechts kabinet is dichtgegaan'', aldus PvdA-fractievoorzitter Job Cohen in het Tweede Kamerdebat over de kabinetsformatie tot nu toe. Gezien de (economische) situatie van het land is het volgens Cohen zaak om nu zo snel mogelijk te praten over het formeren van een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks.

GroenLinks-leider Femke Halsema stelde dat opmerkingen van Wilders over het buitensluiten van de PVV "geklets voor de buhne blijken te zijn'', omdat hij zelf niet is ingegaan op de uitnodigingen van Rutte. Paars-plus heeft ook de eerste voorkeur van GroenLinks en D66.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.