Home

Achtergrond 169 x bekeken

Leden CDA en VVD willen nu met PvdA

Nu VVD, PVV en CDA er niet uitkomen, kan er volgens leden van VVD en CDA het best een kabinet komen van VVD, CDA en PvdA.

Dat blijkt donderdag uit onderzoek van het televisieprogramma EenVandaag onder 350 VVD-leden en 500 CDA-leden in het EenVandaag Opniepanel. Dat panel bestaat uit ruim 40.000 mensen die bijna wekelijks vragenlijsten beantwoorden.

Samenwerking met de PVV van Geert Wilders blijkt volgens het onderzoek vooral gevoelig te liggen bij de CDA-achterban. Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan onder geen voorwaarde te willen samenwerken met Wilders. Als het toch tot samenwerking met de PVV zou komen, overweegt een kwart het CDA-lidmaatschap op te zeggen, terwijl een op de tien ondervraagde CDA-leden zegt dat daadwerkelijk te zullen doen.

Ruim driekwart van de benaderde VVD-leden vindt dat hun partij wel met de PVV kan regeren. Nu dat donderdag geen optie bleek, geeft bijna 60 procent de voorkeur aan een 'nationaal kabinet' met CDA en PvdA. 28 procent wil liever een coalitie van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks, ook wel bekend als Paars-plus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.