Home

Achtergrond 387 x bekeken

Lagere fruitoverslag nekt Seabrex

Een aanzienlijk lagere overslag van fruit en tomaten heeft er mede toe geleid dat voor overslagbedrijf Seabrex in Rotterdam een faillissement is aangevraagd.

De huidige aandeelhouder Belgian New Fruit Wharf (BNFW) heeft zelf het faillissement van Seabrex aangevraagd. Naar verluidt is die partij met de curator in onderhandeling over een doorstart. Onduidelijk is wat de gevolgen zijn van de lopende overslag voor met name fruit.

Mochten die onderhandelingen op niets uitlopen, dan zoekt BNFW naar andere mogelijkheden om actief te blijven in de fruitoverslag in Rotterdam, meldt moedermaatschappij Sea-Invest aan Nieuwsblad Transport.

De lagere overslagcijfers lijken het gevolg van een kleinere uitvoer uit Chili, Zuid-Afrika en Canarische eilanden waar een aardbeving, droogte en overstroming de productie teisterde.

Ook de zwaardere concurrentie van koelloodsen lijkt Seabrex geraakt te hebben. Het overslagbedrijf werd in 2009 nog overgenomen door BNFW, net voordat één van de andere aandeelhouders Ebrex failliet ging. Seabrex werd geraakt doordat de ontvlechting nog niet volledig was voltooid.

Of registreer je om te kunnen reageren.