Home

Achtergrond 226 x bekeken

LTO en boomkwekers pakken belangenbehartiging op

De Nederlandse Bond van Boomkwekers (NBvB) en de LTO-organisaties gaan vanaf 2011 nauwer samenwerken bij de belangenbehartiging.

Ze doen dit in een nieuwe landelijke vakgroep Boomkwekerij en Vasteplantenteelt. De huidige kringen en cultuurgroepen als basis van de boomkwekerijbelangenbehartiging blijven bestaan. De door LTO te vormen landelijke vakgroep zal bestaan uit vijf vakgenoten, evenredig verdeeld over de werkgebieden van de organisaties.

Jan van Leeuwen, voorzitter van de NBvB, spreekt van een historisch en groots besluit van de ledenvergadering, die eerder deze week akkoord ging met het plan. "We gaan nu samen, LTO en NBvB, voor een bredere en stevige belangenbehartiging. Het tekent de kracht en durf in onze sector."

Of registreer je om te kunnen reageren.