Home

Achtergrond 200 x bekeken 2 reacties

'Kosten collectieve meldplicht graafwerk niet bij boer'

De SGP wil voorkomen dat boeren moeten betalen voor Kadasterkaarten, waarop ze kunnen aangeven of ze in een gebied gaan ploegen of andere graafwerkzaamheden gaan verrichten.

Kamerlid Elbert Dijkgraaf wil daartoe nog deze week een schriftelijk overleg voeren met verantwoordelijk minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken). Zij houdt tot nu toe vast aan kostentoerekening aan de boer, hoewel de kosten lager uitvallen dan aanvankelijk de bedoeling was.

Als Van der Hoeven op dit punt niet toegeeft, wil Dijkgraaf dit deze week nog per motie afdwingen. De meldplicht voor graafwerk is voorgeschreven op grond van de Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten (Wion), die schade aan kabels en leidingen beoogt te voorkomen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hans

  Die kadasterkaarten hoef ik niet . Weet zelf wel waar de kabels , waterleiding ligt . Door aanleg nieuwe toegangsweg zijn toendertijd het klic in werking gezet , waardoor ik 4 grondkaarten gekregen heb met de bestaande leidingen. Ga daar niet nog eens voor betalen. GEGROET HANS

 • no-profile-image

  boerke

  Deze Mevr. van der Hoeven en haar gevoel voor recht en billikheid hebben zeker bijgedragen aan het CDA debacle bij de verkiezingen. Het is toch van de zotte dat iedereen zomaar kabels en leidingen onder je land mag leggen zonder enige vergoeding en vervolgens de lasten ervan voor de veiligheid bij de grondgebruiker leggen. Laat ze die leidingen dan maar weer weghalen!!!
  Maar goed kennelijk zijn de katholieken binnen het CDA te stom om hier de logica van in te zien vandaar hun gigantische stemmenverlies in het zuidoosten. Trouwens Verburg met haar Natura, Q koorts en perceelsregistratie is ook een topscorer voor die partij als het om vertrouwensverlies gaat .

Of registreer je om te kunnen reageren.