Home

Achtergrond 160 x bekeken

Koffie verlaagt kans op hart- en vaatziekten

Goed nieuws voor matige koffiedrinkers.

Hoewel cafeïne het risico op hart- en vaatziekten verhoogt, bevat de drank ook antioxidanten die een tegengesteld effect hebben. Het nettoresultaat is gunstig, meldde het UMC Utrecht maandag op grond van een langlopende studie naar de leefstijl van ruim 37.000 Nederlanders. Voor thee geldt hetzelfde.

Uit het onderzoek blijkt dat mensen die een tot vier koppen koffie per dag drinken, 20 procent minder risico lopen op kransslagaderziekte dan mensen die helemaal geen koffie drinken of meer dan vier koppen per dag. Thee is nog heilzamer, wie daar meerder koppen per dag van drinkt, verlaagt zijn risico op kransslagaderziekte met een derde. Daarbij is overigens alleen het effect van zwarte thee onderzocht, groene thee wordt volgens de wetenschappers te weinig gedronken om conclusies te trekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.