Home

Achtergrond 287 x bekeken

'Kloonvlees ligt mogelijk al op tafel'

Vlees van gekloonde dieren ligt mogelijk al op uw en mijn tafel, zonder dat we het weten.

Europarlementslid Kartika Liotard waarschuwde daar vandaag voor bij een conferentie van vakblad EU Food Law.

Volgens haar is import van het vlees mogelijk, omdat EU-commissaris John Dalli (Gezondheid) uit Malta volgens haar te traag is met EU-regels tegen kloonvlees en het sperma van gekloonde dieren.

Het Europarlement probeert al sinds 2006 om de handel in kloonvlees te reguleren. Het eten is niet ongezond, maar Liotard vindt het onethisch: veel gekloonde dieren komen mismaakt ter wereld en lijden aan allerlei ziektes.

Volgens Liotard zijn er sterke aanwijzingen dat de EU de handel in sperma van gekloond Amerikaans vee niet onder controle heeft. "Kloonzaad wordt niet apart gehouden van normaal zaad en kan zo ongewild op de Europese markt terecht komen'', aldus Liotard. "Vleeshandelaren krijgen van EU-commissaris Dalli vrij spel''.

Liotard was tot voor kort lid van de SP-fractie in het Europarlement. Na een conflict met haar fractiegenoot ging ze verder als lid van de overkoepelende fractie Verenigd Links, die bestaat uit partijen uit diverse EU-landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.