Home

Achtergrond 151 x bekeken

Kirgizië: aanstichters geweld opgepakt

De veiligheidsdiensten van Kirgizië hebben negentien personen opgepakt, die worden verdacht van het organiseren van de rellen tussen Kirgiezen en leden van de etnisch Oezbeekse minderheid in het land.

Dat heeft het hoofd van de Nationale Veiligheidsdienst van Kirgizië donderdag gezegd.

Volgens Kenesjbek Doesjebajev, het hoofd van de Kirgizische veiligheidsdienst, hebben internationale terroristische groepen de etnische rellen georganiseerd. Volgens hem gaat het om groepen uit buurland Oezbekistan en Afghanistan.

Hij beschuldigde ook de afgezette Kirgizische president Koermanbek Bakijev van betrokkenheid bij het geweld. Volgens de topman van de veiligheidsdienst heeft vooral Maxim Bakijev, zoon van de oud-president, veel geld uitgetrokken om onrust te stoken in het Centraal-Aziatische land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.