Home

Achtergrond 159 x bekeken

Joran per auto naar Lima

Joran van der Sloot komt zaterdagochtend lokale tijd per auto in de Peruaanse hoofdstad Lima aan. Dat meldde de Peruaanse radiozender RPP.

De radiozender bericht dat er rond het middaguur een grote persconferentie wordt gehouden. Het is niet duidelijk of Van der Sloot daarbij aanwezig zal zijn. De reden dat Joran niet met het vliegtuig naar Lima wordt gebracht, is dat de vliegtuigen bezet zijn vanwege een vergadering van de Organisatie van Amerikaanse Staten, aldus RPP. De Nationale Politie van Peru brengt hem vanuit het grensgebied met Chili naar de hoofdstad.

De Peruaanse president Alan García heeft zijn Chileense collega Sebastián Piñera bedankt voor de snelle uitzetting van Van der Sloot. Na zijn aanhouding op donderdag 3 juni tussen de Chileense hoofdstad Santiago en de badplaats Viña del Mar, werd de Nederlander vrijdagochtend op het vliegtuig naar de Chileens-Peruaanse grens gezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.