Home

Achtergrond 229 x bekeken

Internetoplichter kan het niet laten

De politie heeft een 30-jarige man uit Sittard aangehouden die ervan wordt verdacht zeker 21 mensen te hebben opgelicht via internet.

Het is de derde keer dat de man voor dit soort praktijken wordt opgepakt. Dat maakte de politie donderdag bekend. Vorig jaar veroordeelde de rechtbank in Maastricht de verdachte voor internetoplichting. De man ging tegen het vonnis in hoger beroep en was sindsdien op vrije voeten. Begin dit jaar pakte de politie in Limburg hem op na enkele aangiften over oplichting.

Nadat dit onderzoek was afgesloten, kwam er een aangifte binnen bij de politie Haaglanden. Een Haagse had op internet concertkaartjes bij de verdachte gekocht, maar heeft die nooit ontvangen. De politie in Den Haag ging verder op onderzoek uit en kwam op het spoor van twintig soortgelijke zaken die naar de Limburgse verdachte leidden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.