Home

Achtergrond 351 x bekeken

Industrie wil af van antibiotica in diervoer

De Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) wil in overleg met veehouders en dierenartsen de productie van diervoeders met antibiotica zo snel mogelijk stopzetten.

Nevedi maakte vandaag bekend zo een bijdrage te willen leveren aan de oplossing van het probleem dat steeds meer dieren en mensen resistent worden tegen antibiotica. Een klein deel van de antibiotica in de Nederlandse veehouderij wordt via mengvoer verstrekt. Met name in de varkenshouderij schrijven dierenartsen, na overleg met varkenshouders, nog medicinaal voer met antibiotica voor. Sinds 2008 daalt de productie van voeders met antibioticum.

Volgens Nevedi kunnen bij transport van medicinaal voer resten met antibiotica terechtkomen in voer dat bestemd is voor gezonde dieren en dat kan resistentie in de hand werken. Bovendien zijn er alternatieven voor medicinaal voer, zoals toediening via water of injecties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.