Home

Achtergrond 296 x bekeken 1 reactie

IGC: tarweproductie valt mee

De wereldproductie aan tarwe valt volgend seizoen mee, verwacht de International Grains Council (IGC).

Daarmee wijkt het marktbureau af van de prognoses die andere toonaangevende analisten hebben gemaakt.

De IGC gaat in seizoen 2010/2011 uit van een tarweproductie van 664 miljoen ton. Dat is 4 miljoen ton meer dan de vorige prognose van vorige maand. Het is wel een daling van 13 miljoen ton ten opzichte van dit seizoen 2009/2010.

Andere analysebureaus hebben de prognoses voor tarwe juist verlaagd, zoals Stratégie Grains, Rabobank, de Duitse Commerzbank, de wereldvoedselorganisatie FAO en het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

De IGC heeft er al rekening mee gehouden dat Canada veel minder tarwe gaat produceren. "Maar de tarweproducties in de VS, China en Australië vallen mee."

De IGC verwacht dat er volgend seizoen meer tarwe wordt verbruikt voor de productie van veevoer, vooral in Azië. "Daardoor komt het verbruik op 658 miljoen ton. Dat betekent dat de tarwevoorraad op het eind van het seizoen op 30 juni 2011 is gegroeid naar 201 miljoen ton. Dat is de grootste tarwevoorraad op de wereld in negen jaar."

Eén reactie

  • no-profile-image

    veehouder

    Jammer dat deze 'deskundigen' zomaar wat mogen zeggen zonder dat ze afgerekend worden op foutieve uitlatingen. We moeten de schade die boeren oplopen door die foutieve prognoses laten vergoeden door die lieden (waarschijnlijk hebben ze baat bij hun voorspellingen).

Of registreer je om te kunnen reageren.