Home

Achtergrond 136 x bekeken

'Helft Marokkaanse jongens pleegde misdrijf'

Ruim de helft van de Marokkaanse jongens heeft op zijn 22ste minstens één misdrijf gepleegd.

Dat blijkt uit onderzoek dat vrijdag is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Criminologie. Het gaat om 54 procent van de jongens en mannen die in 1984 in Nederland zijn geboren uit ten minste één Marokkaanse ouder. Van de Nederlandse mannen in diezelfde leeftijdsgroep pleegde 20,3 procent voor hun 23ste verjaardag een of meer misdrijven.

In 1984 werden volgens de onderzoekers in Nederland ruim 87.500 jongens geboren en ruim 83.300 meisjes. Voor de vergelijking zijn zij opgesplitst in categorieën Nederlands, Marokkaans, Surinaams, Antilliaans, Turks en 'overig'. Van de gehele groep had ruim 14 procent op 22-jarige leeftijd minimaal één misdrijf op z'n kerfstok. De wetenschappers maakten gebruik van het politiesysteem HKS, dat sinds 1996 voor wetenschappelijk onderzoek kan worden gebruikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.