Home

Achtergrond 256 x bekeken

'Heel fijn dat de minister me naar de stembus bracht'

Politici voerden tot het laatst campagne.

Zo bracht CDA-minister Gerda Verburg ouderen en mindervaliden in haar woonplaats Woerden naar de stembus. Onder hen mevrouw Annie Evers. "Ik las in de krant dat de minister dat ging doen en heb me gelijk aangemeld. Ik vond het heel fijn: het is belangrijk je stem uit te brengen." Die ging naar Verburg. "Ik heb altijd CDA, en daarvoor ARP, gestemd. Gerda heeft het goed gedaan." Op de foto helpt Verburg Evers' buurvrouw, mevrouw Kemp, in de auto. Foto William Hoogteyling

Tweede Kamerlid Jan Mastwijk (CDA) brengt zijn stem uit in Hoogeveen. Foto Andre Weima

Paardenhouder Jan Grootenhuis loopt samen met zijn collega over de dijk in het tussen Deventer en Zwolle gelegen Den Nul. Hij haalt grasbalen van de eerste snede op die melkveebedrijf Boerkamp aan hem heeft verkocht. "Het gras komt van de dijk, die niet wordt bemest", legt Grootenhuis uit. "De melkveehouders vinden dit te omslachtig werk." Het is volgens de paardenhouder niet makkelijk om dit soort gras voor zijn paarden te vinden. "Kalveren houden er namelijk ook van." Foto Ruben Meijerink

Kersenteler Jan Vermeer inspecteert het gaskanon in het Betuwse Kesteren. Het kanon is na reparatie klaar voor bescherming van de hoogstambomen, maar de spreeuwen zijn nog niet gesignaleerd. "Het zijn net mensen; bij donker weer hebben ze geen zin in kersen." De spreeuwen zijn al na drie dagen gewend aan de knal. "Met nog vier dagen met de hand verjagen, redden we het tot de pluk." Foto William Hoogteyling

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.