Home

Achtergrond 221 x bekeken 2 reacties

Grootste salade geserveerd op Kreta

De grootste salade van de wereld is in de nacht van zaterdag op zondag geserveerd in het zuidoosten van het Griekse eiland Kreta.

Het kolossale gerecht met een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter smaakte kennelijk, want er was relatief snel weinig meer van over.
De Griekse televisie berichtte zondag dat de salade werd gemaakt in de havenplaats Ierapetra met met behulp van 6,5 ton tomaten, 3 ton augurken, 2 ton paprika's, 1 ton uien, 800 kilo fetakaas en 500 kilo olijfolie. Het eindproduct woog 13,8 ton. Dat was aanzienlijk meer dan de voorheen grootste salade die in 2007 in Israël werd geserveerd.

De burgemeester van Ierapetra, Manolis Mastorakis, zei dat zijn streek de beste groenten ter wereld produceert. Hij wil dat wereldkundig maken met een wereldrecord. Mastorakis hoopt dat Ierapetra's salade een plaats in het Guinness Book of World Records krijgt. De salade is inmiddels door de burgemeester en circa achtduizend bewoners en bezoekers opgegeten.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Kritische Lezer

    Ach, het is licht verteerbaar.

  • no-profile-image

    j3

    Knappe eters toch die Kretenzen. Een salade van 13,5 ton met 8000 man opeten. Meer dan 1,7 kg p.p. Misschien in 3 dagen????

Of registreer je om te kunnen reageren.