Home

Achtergrond 185 x bekeken 8 reacties

GroenLinks sluit megastal met 50.000 dieren niet uit

Een modern gemengd bedrijf met 50.000 varkens, zou moeten kunnen.

Dat zegt GroenLinks-kandidaat Liesbeth van Tongeren in een interview op Foodlog.nl. Wel moet zo’n bedrijf voldoen aan alle eisen op het gebied van het sluiten van kringlopen en dierenwelzijn en bovendien zorgen voor een betaalbare prijs voor het voedsel.

Van Tongeren zegt het heel moeilijk te vinden om zo’n megabedrijf toe te laten. "Als het efficiënt en echt verantwoord is, zouden we daar niet tegen kunnen zijn. Maar als het leidt tot monoculturen of idioot grote varkensflats, dan past het niet in ons beleid. We moeten sowieso minder vlees gaan eten en Groenlinks wil vlees ook wat duurder maken."

In het interview stelt de GL-kandidaat dat ze toe wil naar een kleinschaliger landbouw, die produceert voor de regio.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Die kringlopen krijgen ze echt wel sluitend hoor. Wageningen heeft een nogal flexibele wetenschap!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Weg met Groen Links!

 • no-profile-image

  barbara

  Aanrader: 'Dieren eten' - Jonathan Saffran Foer. Onder andere vertelt hij waarom megastallen om uiteenlopende redenen zeer ongewenst zijn vanuit dierwelzijns-, gezondheids- en milieuoogpunt. Ongelovelijk dat GL deze uitspraak zou hebben gedaan!

 • no-profile-image

  zwets

  Ik ga voor het gezins bedrijf en stem dus op het C.D.A. of is deze partij ook voor de mega bedrijven? Als dat zo is ,dan zijn ze van standpunt veranderd.

 • no-profile-image

  zwets

  Alleen de eigenaar heeft iets aan een mega stal. De medewerkers worden als slaven uitgebuit. Dit is macht geven aan de verkeerde mensen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ach ja, uiteindelijk deugen er maar weinig linkse politici echt. Liesbeth was directeur van Greenpeace NL en verdiende een meermalen modaal salaris(4x modaal meen ik). Dat probeert ze te bestendigen door kamerlid te worden. En daarvan moeten wij, het milieu en de dieren duidelijk niks verwachten.

 • no-profile-image

  Albert

  Dit is dus een hele goede reden om NIET op Groen Links te stemmen maar op de Partij voor de Dieren. U heeft nog 21 uur de tijd..........

 • no-profile-image

  Nance

  Daar gaat mijn stem voor GL, jammer hoor, zo'n domme uitspraak.

  Gefeliciteerd Marianne, met een stem extra.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.