Home

Achtergrond 488 x bekeken 2 reacties

Groeiende productie varkens- en kippenvlees

Wereldvoedselorganisatie FAO verwacht een verdere groei van de varkens- en pluimveevleesproductie in de wereld. De productie van rund- en schapenvlees groeit wereldwijd minder.

De productie van rund- en schapenvlees groeit wereldwijd minder. Dat meldt de FAO in Rome in zijn laatste prognoses over de wereldvoedselproductie. De wereldhandel in vlees zal dit jaar stagneren, zo verwacht de voedselorganisatie. Dat heeft te maken met een geringer aanbod en importrestricties die in een aantal landen worden gehanteerd. Voor varkensvlees verwacht de FAO een productie van 108 miljoen ton dit jaar. Dat is 1,5 procent meer dan een jaar eerder.

In China verwacht de FAO een groei van 3 procent. Dat is een veel minder snelle groei dan de laatste jaren werd gerealiseerd door de Chinezen. De laatste jaren lag de groei meestal tussen de 7 en 8 procent. China is goed voor ongeveer de helft van de wereldproductie van varkensvlees. Elders in Azië, in de Filipijnen en Vietnam, wordt ook een groeiende productie verwacht.

In de EU groeit de productie naar verwachting met twee procent. De Verenigde Staten verwachten juist een drie procent krimpende productie. In Brazilië zal de productie met 4 procent groeien onder invloed van een groeiende vraag op de wereldmarkt.

Ook de Russische productie zal groeien verwacht de FAO. Dat gebeurt vooral onder invloed van beperking van de importquota.
Voor pluimveevlees verwacht de FAO een productiegroei van zo’n drie procent. De totale productie zal naar verwachting uitkomen op bijna 95 miljoen ton.

De Verenigde Staten, de grootste producent in de wereld, verwacht een productiegroei van 2 procent. In de EU groeit de productie met 0,5 procent. Voor China wordt vier procent groei verwacht. Datzelfde cijfer meldt de FAO voor Brazilië. De Russische productie zou met elf procent kunnen stijgen tot 2,6 miljoen ton.

De vleesprijzen in de wereld lagen in het eerste kwartaal van 2010 12 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  john

  elk jaar gemiddeld een halve big meer per zeug spenen en je hebt je extra productie van 1,5 %. of de varkens 1,5 tot 2 kg zwaarder maken en je hebt die extra productie ook.

 • no-profile-image

  kenner

  Geloof je eigenlijk zelf wat je vertelt ?

  Klopt voor geen meter

Of registreer je om te kunnen reageren.