Home

Achtergrond 298 x bekeken

Gewonden door ongeluk met paard-en-wagen

Op het Waddeneiland Terschelling zijn vandaag zes toeristen gewond geraakt door een ongeluk met een paard-en-wagen. Twee van hen zijn zwaargewond. De slachtoffers zijn per helikopter overgebracht naar ziekenhuizen op het vasteland. Dat meldde een woordvoerder van de politie Friesland.

De slachtoffers zaten met negen andere toeristen in de wagen toen die door onbekende oorzaak los van de paarden schoot en tegen een boom botste, aldus de woordvoerder. Deze negen mensen, onder wie een baby van acht maanden, zijn met een helikopter van de Kustwacht voor controle naar een ziekenhuis in Drachten gebracht.

De wagen reed op een verharde weg, volkomen onbestuurbaar, ongeveer een kilometer lang een duin af. Het voertuig bereikte daarbij een snelheid van zo'n 50 kilometer per uur. De paarden waren van de wagen losgeslagen en de duinen ingerend.

Achter de eerste wagen reed een tweede met daarin nog eens vijftien mensen. Zij zagen het ongeluk met hun familieleden gebeuren. De twee groepen waren op Terschelling bijeen voor een familiereünie, aldus de woordvoerder. De politie heeft de hulp van een traumapsycholoog en van slachtofferhulp ingeroepen voor de ooggetuigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.