Home

Achtergrond 316 x bekeken

Gevarieerde Allium keuring in BolleNoord

De speciale keuring Allium die afgelopen woensdag in BolleNoord werd gehouden was gevarieerd.

Een leuke collectie Allium’s van groot tot klein was aanwezig. De aandacht werd getrokken door de grote snijbloemtypes van de firma’s Langedijk en Valkering. Laatstgenoemde scoorde 9,20 punten met de bekende Allium 'Globemaster'. Fa. A. Langedijk wist met Nectaroscordum meliophilum 9,55 punten te behalen. De lange, sierlijke stelen met een grote toef hangende roze-witte bloemetjes waren overduidelijk aanwezig en bekoorden menigeen. Langedijk zette tevens de fraaie, witte Allum 'White Empress', een jesdianum-type, neer en kreeg daarvoor 9,40 punten.

Met de paarse Allium 'Atlas', een echt snij-type, scoorde het bedrijf maar liefst 9,48 punten. De Maatschap Mellema-Versteeg had eveneens een Nectaroscordum in de collectie, die N. tripedale werd genoemd. Deze verwierf 9,13 punten. De lichtblauww-lila A. loratum kreeg 9,15 punten. Absolute topper was de donkerblauwe A. litvinovii die met 9,60 punten de winnaar werd van de BolleNoord Allium-bokaal 2010. De tweede speciale Alliumkeuring wordt op maandag 14 juni gehouden in de keuringszaal bij CNB in Lisse.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.