Home

Achtergrond 287 x bekeken

Geen 'stoplichten' op voedseletiketten

Er komt geen 'stoplichtensysteem' op voedselverpakkingen om de consument te wijzen op de hoeveelheid vet, suiker of zout die het product bevat.

Het Europees Parlement heeft een voorstel daartoe vandaag verworpen.

Het was de bedoeling dat één blik op de verpakking zou duidelijk maken of er veel, matig of weinig zout, suiker of vet in een product is verwerkt. Maar een vrij ruime meerderheid van het Europarlement vond deze vorm van informatievoorziening te ver gaan.

"De consument kan zelf wel kiezen wat hij wel of niet wil eten'', aldus Europarlementariër Esther de Lange van het CDA. Ze vreest dat het stoplichtensysteem consumenten ervan zou weerhouden producten te eten waarin stoffen zitten die nodig zijn voor hun gezondheid. Ook Judith Merkies van de PvdA wijst het stoplichtensysteem als "te betuttelend'' af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.