Home

Achtergrond 117 x bekeken 1 reactie

FrieslandCampina werkt aan sturing van smaakvorming

De smaakvorming van zuivelproducten kan beter worden gestuurd dankzij onderzoek van Mengjin Liu, werkzaam bij FrieslandCampina Research.

Zij promoveerde op smaakvorming door melkzuurbacteriën. Ze deed haar onderzoek in samenwerking met het Centrum voor Moleculaire en Biomoleculaire Informatica (Universiteit Nijmegen). Veel melk die FrieslandCampina gebruikt, is gefermenteerd door melkzuurbacteriën. Die zetten de eiwitten, vet en suiker om en geven de producten hun eigen textuur en smaak. Tot voor kort konden onderzoekers smaken herkennen, maar wisten ze niet hoe ze tot stand kwamen.

Mengjin Liu heeft geprobeerd de stappen van bacterie naar smaakcomponent te traceren en kan nu smaken beter sturen. Bij FrieslandCampina is dat voor met name merkproducten belangrijk.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan

    Hardstikke belangrijk.
    Dit noemt men innoveren.
    Ga zo door.

Of registreer je om te kunnen reageren.