Home

Achtergrond 315 x bekeken 6 reacties

Frankrijk en Polen willen een sterk landbouwbeleid

Frankrijk en Polen houden vast aan een sterk Europees landbouwbeleid.

Daar moeten dan ook de benodigde financiële middelen voor beschikbaar zijn. Dat stelden de landbouwministers van beide landen na bilateraal overleg in Warschau.

"Frankrijk wil, net als Polen, een sterk gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) met het benodigde budget en wij zijn tegen elke ondermijning van dat GLB,: aldus de Franse minister Bruno le Maire. Volgens de bewindsman hebben de ministers "een erg lange weg van onderhandelingen te gaan, zowel met nieuwe als met oudere lid-staten."

Beide landen liggen daarmee nu al op ramkoers met de Britten. De nieuwe Britse minister van landbouw Caroline Spelman heeft juist tijdens de informele landbouwtop in het Spaanse Merida verklaard dat er wat haar betreft fors gesneden gaat worden in het landbouwbudget. "Europa heeft geen geld meer en dus ook geen geld voor de landbouw," stelt Spelman. Zij pleit daarom zowel voor een verlaging voor een heroriëntatie van de Europese landbouwuitgaven. Le Maire wil daar echter niets van weten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Demeter

  Joepie meer subsidie, langer uitslapen

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Spelman contra Le Maire en Duitsland gaat 20% bezuinigen op haar Subsidiepot!!!... Wij mogen er gerust op rekenen dat die 20% wel het minste is wat wij uiterlijk na 2013 in moeten leveren!!!... Dat heeft niets met pessiemisme te maken dat is realisme!!!... Want de financiele koek is nu wel heel erg dun geworden na de bankencrisis, die hebben namelijk hun uiterste best gedaan enorme bedragen van de gemeenschap op te slokken!!!... Bovendien hebben de Zuid-Europeanen de laatste jaren ook meer uitgegeven dan ontvangen!!!... Daardoor zullen wij (de Landbouw) ook in moeten leveren, daar mogen wij gerust van uitgaan.

 • no-profile-image

  Wim

  Met de benodigde financiële middelen voor het gemeenschappelijk landbouwbeleid wordt de consument gesubsidieërd, niet de boeren. Dit omdat men nergens ter wereld een lager percentage van het loon uitgeeft aan voedsel als in Nederland.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Viva la France

 • no-profile-image

  melkveehouder

  heeeeeeeee leeft NAPOLEON nog , haal binnen die MAN.

 • no-profile-image

  gert

  Doe eerst maar eens wat aan de dictatuur van de NMA,die alle marktmacht bij de retailers leggen

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.