Home

Achtergrond 142 x bekeken

Fed-bestuurder: sterk wereldwijd herstel

Een sterk, wereldwijd economisch herstel aangevoerd door Azië is onderweg en zal niet worden belemmerd door de Europese schuldencrisis.

Dat zei bestuurder James Bullard van de Federal Reserve maandag. "Terwijl de schuldencrisis in Europa een serieuze kwestie is, ziet het wereldwijde herstel er momenteel sterk uit en zal hoogstwaarschijnlijk niet gehinderd worden'', aldus de hooggeplaatste ambtenaar van Amerikaanse stelsel van centrale banken.

Ook de snelle groei van de Chinese economie van de afgelopen jaren moet volgens Bullard niet worden gezien als een voorbode op het uiteenspatten van een luchtbel. ,,Er is sprake van robuuste ontwikkeling.''

De Amerikaanse economie, nog altijd de grootste in de wereld, zal volgens Bullard in het derde kwartaal terugkeren naar het niveau van voor de crisis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.