Home

Achtergrond 255 x bekeken 1 reactie

Fair Flowers Fair Plants sieren koninklijk huwelijk

Het huwelijk van Prinses Victoria en Daniel Westling krijgt een duurzaam tintje.

De kerk waarin de Zweedse kroonprinses op 19 juni haar 'ja-woord' geeft aan Daniel Westling, wordt op verzoek van het bruidspaar feestelijk aangekleed met duurzaam geteelde bloemen en planten voorzien van het consumentenlabel Fair Flowers Fair Plants (FFP).

Rozenkwekerij De Singel, Promotieclub Orchideeën Nederland en Zuydgeest De Lier hebben als Nederlandse deelnemers van FFP producten beschikbaar gesteld voor de decoraties. Deze producten voldoen aan hoge eisen ten aanzien van de milieu- en sociale omstandigheden op de betreffende kwekerijen.

Niet alleen de locatie in Stockholm is zorgvuldig gekozen. Prinses Victoria heeft voor de arrangementen in de kerk, waarin duizenden bloemen en planten worden verwerkt, een bewuste keuze gemaakt voor bloemen en planten die op verantwoorde, duurzame wijze zijn geproduceerd. Via de Zweedse Koninklijke Sierteelt Stichting, hofleverancier van bloemen en planten van het Koninklijk Huis in Zweden, leveren Nederlandse FFP kwekers hun producten voor de kerkelijke arrangementen.

Prachtig roze en mooi openbloeiende rozen van de nieuwe soort, gekweekt door Rozenkwekerij De Singel en passend bij de uitstraling van Victoria, feestelijke grootbloemige Phalaenopsis van Orchideeënkwekerij Opti-Flor (gesponsord door Promotieclub Orchideeën Nederland), Agrarisch ondernemer 2010 en – de in arrangementen onmisbare - Calendiva van Zuydgeest, bekend van het merk TiSento, zullen worden verwerkt in de decoratie.

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    Anton

    PRACHTIG!

Of registreer je om te kunnen reageren.