Home

Achtergrond 268 x bekeken

Exportwaarde Franse aardappel krimpt 10 procent

De waarde van de Franse aardappelopbrengst is tussen augustus vorig jaar en april dit jaar is uitgekomen op 223,9 miljoen euro.

Dat is ruim 10 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder en ligt op het laagste peil in jaren.

Frankrijk heeft tussen augustus vorig jaar en april 2010 1.593.700 ton aardappelen uitgevoerd. Dat is 20.000 ton meer dan in het vorige seizoen en het hoogste niveau in drie jaar, blijkt uit een exportoverzicht van het productschap CNIPT.

De Franse aardappelexport is na een zwak begin van het seizoen vooral de laatste maanden fors aangetrokken. April was met een totale uitvoer van 241.400 ton ook weer een goede maand. Vooral Italië en België nemen meer af, waarmee de Belgische aanvoer van Franse
aardappelen weer op het peil ligt van de jaren 2007 en 2008.

De uitvoer richting het zuiden, naar Spanje en Portugal, blijft echter veel minder dan in voorgaande jaren. De uitvoer in tonnen naar België is 27 procent hoger dan een jaar geleden, maar de waarde van die aardappelen is met geen half procent toegenomen. De uitvoer naar Portugal daalde met een kwart in gewicht, maar met bijna de helft als het om euro’s gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.